Hotelli-, ravintola- ja cateringala

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voi suorittaa Rovaniemellä, Kemijärvellä tai Kittilässä.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

 

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi valintojen mukaan erikoistunut osaaminen asiakaspalvelun, hotellipalvelun tai kokin työtehtävissä.

 

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneiden ammattinimikkeitä:

  • kokki
  • ruokamestari
  • baarimestari
  • tarjoilija
  • ravintolaesimies
  • hotellivirkailija
  • suurtalouskokki
  • yrittäjä
  • ”keittiöesimies”

 

 

Suuntautumisvaihtoehdot

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Hotellipalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija

Kokin osaamisala

Toteutusmuodot: Rovaniemellä ja Kemijärvellä tutkinto on mahdollista suorittaa myös ammattilukiossa.

 

Vaadittavat aiemmat opinnot:

Peruskoulu tai lukio/ylioppilas

Koulutusta järjestetään Kemijärvellä, Kittilässä ja Rovaniemellä.

 

Lisätietoja ja hakuohjeet hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta löydät Lapin matkailuopiston sivuilta.

 

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) on Lapin matkailuopiston, Lapin ammattikorkeakoulun matkailupalveluiden osaamisalan sekä Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen muodostama, kolmen koulutusasteen ainutlaatuinen yhteistyörakenne. MTI:n puitteissa voit laajentaa osaamistasi opiskelemalla tiettyjä opintoja toisesta instituutin oppilaitoksesta.

Lue lisää hotelli-, ravintola- ja cateringalan opinnoista