Restonomi

Lapin ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksesta saat laajan ja monipuolisen alan ammattiosaamisen palvelu-, asiantuntija- sekä kehittämistehtäviin kansainvälisessä toimintaympäristössä. Opinnoissa painotamme asiakaslähtöistä ajattelutapaa sekä palvelu- ja liiketoimintaosaamista, yrittäjähenkeä ja ympäristövastuullisuutta. Vieraanvaraisuus ja vastuullisuus ovat koulutuksen peruspilareita.

Restonomi

 

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

 

Restonomikoulutuksesta valmistutaan tulevaisuuden kansainväliseksi osaajaksi matkailu- ja ravitsemisalan esimies-, johtamis- ja asiantuntijatehtäviin. Vieraanvaraisuus ja vastuullisuus ovat koulutuksen peruspilareita. Opinnoissa painotamme asiakaslähtöistä ajattelutapaa sekä palvelu- ja liiketoimintaosaamista, yrittäjähenkeä ja ympäristövastuullisuutta.

Kaikille yhteisissä restonomin ammattiopinnoissa keskitytään matkailu- ja ravitsemisalan keskeisiin sisältöihin: alan liiketoimintaosaamiseen, esimiesosaamiseen, käytännön harjoitteluun sekä kielitaitoon. Ennakointi- ja turvallisuusosaaminen ovat vahvoja juonteita opinnoissa. Opintoja voi painottaa tapahtumaosaamiseen, palvelukonseptien johtamiseen tai suuntautumisvaihtoehdoksi voi valita englanninkielisen Hospitality Management and Experience Design –opintoja.

Kansainvälisiin tehtäviin valmentaa mahdollisuus opiskella tai suorittaa harjoittelu ulkomailla. Yritysten toimeksiannot antavat mahdollisuuden soveltaa teoriatietoa käytännössä ja vahvistavat samalla monikulttuurisen pohjoisen toimintaympäristön tuntemusta ja luovat kontaktiverkostoja.

 

Restonomien ammattinimikkeitä:

  • markkinointipäällikkö
  • myyntipäällikkö tai -assistentti
  • ·vastaanottopäällikkö
  • hotellipäällikkö
  • ravintolapäällikkö
  • palvelupäällikkö
  • kokous/kongressipäällikkö
  • tapahtumakoordinaattori
  • toiminnanjohtaja
  • projektipäällikkö/koordinaattori
  • yrittäjä

 

Suuntautumisvaihtoehdot / valinnaiset opinnot

Opintoja voi painottaa tapahtumaosaamiseen tai palvelukonseptien johtamiseen. Opiskelija voi myös valita suuntautumisvaihtoehdoksi englanninkielisen Hospitality Management and Experience Design -opintopolun. Suuntautumisvaihtoehdon valinta tehdään opintojen toisena vuonna.

 

Opintojen laajuus 210 op. Toteutusmuodot: Päiväkoulutus ja monimuotokoulutus.

Vaadittavat aiemmat opinnot:

Ammattitutkinto (120 opintoviikon laajuus) tai ylioppilastutkinto

 

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) on Lapin ammattikorkeakoulun matkailupalveluiden osaamisalan, Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineen sekä Lapin matkailuopiston muodostama, kolmen koulutusasteen ainutlaatuinen yhteistyörakenne. MTI:n puitteissa voit laajentaa osaamistasi opiskelemalla tiettyjä opintoja toisesta instituutin oppilaitoksesta.

Lisätietoja ja hakuohjeet restonomin opintoihin löydät Lapin AMKin sivuilta.