LUC 2020 kehittämisohjelman toisen vaiheen projektit käynnistyvät

15.2.2018 10:00

LUC 2020 kehittämisohjelman johto- ja sääntelyryhmän muodostavat Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston rehtorit ja vararehtorit, kehittämisohjelman valmisteluryhmä sekä henkilöstön ja opiskelijoiden edustajat. Johto- ja sääntelyryhmässä tehtävät päätökset ovat Lapin yliopiston ja Lapin AMKin rehtoreiden päätöksiä.

Johto- ja sääntelyryhmän kokouksessa 31.1. käytiin läpi LUC 2020 kehittämisohjelman tilanne ja seuraavat askeleet. Suurin osa ensimmäisen vaiheen käynnissä olevista projekteista etenee suunnitelmien mukaisesti. Todettiin kuitenkin, että erityisesti opetuksen kehittämiseen liittyvien projektien etenemistä pitää terävöittää ja tarvittaessa määritellä uusia toimenpiteitä, joilla tavoitteet saavutetaan.


LUC 2020 kehittämisohjelman toisen vaiheen projektien asettaminen

LUC 2020 kehittämisohjelman toisen vaiheen osa-alueet ovat taloushallinto, tietohallinto ja IT-palvelut, hankintapalvelut, tutkimus- ja TKI-palvelut, yhteiskuntasuhteet sekä viestintä ja markkinointi. Näistä taloushallinnon, tietohallinnon ja IT-palveluiden sekä tutkimus- ja TKI-palveluiden vastuuhenkilöt saivat marraskuussa toimeksiannon laatia esitys kunkin osa-alueen projektoinniksi.

Rehtorit päättivät asettaa projektit ja nimetä projektipäälliköt esitysten mukaisesti.

  • Taloushallinto (Päivi Mastosaari)
  • Tutkimus- ja TKI-palvelut (Riitta Alajärvi-Kauppi ja Satu Pesola)
  • Tietohallinto ja IT-palvelut (Manu Pajuluoma)


Tietohallinnon ja IT-palveluiden projekti on kokouksen jälkeen edennyt ja ohjausryhmä on hyväksynyt projektisuunnitelman sekä riskianalyysin. Ohjausryhmä on myös käsitellyt Lapin korkeakoulukonsernin Tietohallinnon ja IT-palveluiden visiota, jota työstetään seuraavaksi henkilöstön kanssa.

Yhteiskuntasuhteiden, viestinnän ja markkinoinnin sekä hankintapalveluiden osalta esitykset kehittämisen organisoimiseksi laaditaan kevään 2018 aikana.


Lapin korkeakoulukonsernin painoalatyön käynnistäminen

Lapin korkeakoulukonsernin strategia 2020:n vahvuusaloihin perustuvia painoaloja täsmennetään vuoden 2018 aikana. Painoalatyön vastuuhenkilöiksi kutsutaan Lapin yliopiston tiedevararehtori Antti Syväjärvi ja Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi. Valmistelutyöhön osallistuvat tiivisti myös korkeakoulujen tutkimus- ja TKI-palvelut.


Opetuksen edustusta vahvistetaan opetuksen kehittämisen ohjausryhmässä

Rehtorit valtuuttavat opetuksen kehittämisen kokonaisuuden ohjausryhmän puheenjohtajan Kaarina Määtän kutsumaan ohjausryhmään opetushenkilöstön edustajan kummastakin korkeakoulusta.


Lisätietoja:
LUC 2020 kehittämisohjelman hankekoordinaattori Iikka Kupari
LUC 2020 valmisteluryhmän puheenjohtaja Ari Konu


Lapin korkeakoulukonserni logo Korkeammalle
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK