Sociopoliksella luvassa tapahtumarikas syksy

5.9.2016 11:18

Sociopolis on osaamiskeskittymä, joka tekee uraauurtava yhteistyötä sosiaalialan korkeakoulujen, osaamiskeskuksen, käytännön toimijoiden ja asiakkaiden välillä.

Uusi Rakenteellinen Sosiaalityö -seminaari

Seitsemäs sosiaalialan ajankohtaisfoorumi järjestetään torstaina 13.10 Lapin yliopistolla. Syksyn 2016 foorumin teemana on rakenteellinen sosiaalityö. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille kiinnostuneille. Lisäksi se välitetään suorana myös nettiin.

Rakenteellinen sosiaalityö on lakisääteistä tiedon tuottamista kansalaisten elinolosuhteista, nykyisten sosiaalipalveluiden vaikutuksista niihin sekä palvelujärjestelmän kehittämistä ihmisten elämäntilanteiden parantamiseksi. Foorumissa käsitellään rakenteellista sosiaalityötä eri näkökulmista. Päivän aiheina esimerkiksi rakenteellisen sosiaalityön merkitykset, eriarvoisuuden kasvuun liittyvät riskit sekä median käyttäminen rakenteellisen sosiaalityön välineenä. Puhujina kuullaan muun muassa professori Anneli Pohjolaa Lapin yliopistosta sekä professori Heikki Hiilamoa Helsingin yliopistosta.

Päivä tarjoaa ideoita ja esimerkkejä rakenteellisen sosiaalityön toteuttamismuodoista sekä eväitä sen kehittämiseen omassa työssäsi.

katso seminaarin tarkempi ohjelma Sociopoliksen sivuilta.

Lasten oikeuksien päivän seminaari

Sociopolis järjestää Lasten oikeuksien päivän seminaari: LASTEN OIKEUS SUOJELUUN – näkökulmia huostaanottoon ja sen välittömiin seurauksiin torstaina 17.11. Päivän aikana pohditaan huostaanottoa sen monista eri näkökulmista. Puhujina toimii professori Tarja Pösö, yliopistonlehtori Riitta Laakso, tutkijatohtori Rosi Enroos ja lehtori Susanna Helavirta. Seminaari järjestetään Lapin AMKin Kemissä. Seminaariin voi osallistua videoneuvotteluyhteyden välityksellä Lapin yliopistossa. Seminaari välitetään myös nettiin.

katso seminaarin tarkempi ohjelma Sociopoliksen sivuilta.

100 Syytä valita sosiaaliala   

Pohditko ammatinvalintaa ja sinua kiinnostaa työskentely ihmisten kanssa? Sosiaalialan ammattilaiset työllistyvät hyvin ja alan sisällä on laaja työkenttä, jossa on valinnanvaraa. 100 syytä valita sosiaaliala listaa sata syytä, joiden vuoksi sosiaalialan ammattilaiset ovat valinneet alansa ja joiden vuoksi sinunkin kannattaa harkita sosiaalialaa. Lapissa voit opiskella sosiaalialan korkeakoulututkinnon Lapin ammattikorkeakoulussa ja Lapin yliopistossa.

Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuu sosionomeja. Lue lisää sosionomiopinnoista tästä

Lapin yliopistosta valmistuu sosiaalityöntekijöitä. Lue lisää sosiaalityön opinnoista tästä

100 syytä valita sosiaaliala Facebookissa

Lisätietoja:

Laura Tiitinen
laura.tiitinen(at)ulapland.fi
040-4844235

LUC/Viestintä/J-EK

Lapin korkeakoulukonserni logo Korkeammalle
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK