Vuoden 2017 lappilainen matkailualumni (LAY)

30.3.2017 14:00

Paula Aspholm, YTM, matkailututkimus


Poropuistosta yliopiston penkille

Toimin nykyisin Metsähallituksen Pohjanmaan Luontopalveluissa matkailun erikoissuunnittelijana. Aloitin tehtävän vuoden 2017 alussa. Matka tähän pisteeseen on ollut mielenkiintoinen ja monivaiheinen.

Alun perin minusta piti tulla lääkäri. Kun ovi lääkikseen ei auennut, päätin lähteä välivuodeksi eräopaskouluun Vuokattiin. Olen aina harrastanut luontoon liittyviä asioita ja ajattelin pitää niin sanotusti harrastusvuoden eräopaskoulutuksessa. Koulutukseen kuului harjoittelu, jonka suoritin Sallan Poropuistossa. Ja sille tielle jäin. Tein Sallan Poropuistossa noin seitsemän vuoden ajan eräopastöitä. Työhön kuuluivat niin safarit, tuotesuunnittelu, markkinointi kuin vaikkapa tarjoilu ja siivoaminen. Kaikki työntekijät tekivät kaikkia tehtäviä. Sesonkiajan ulkopuolella toimin matkaoppaana Turkissa ja Kreikassa.

Tykkäsin asua Sallassa ja minulle tarjottiin Sallan kunnassa matkailualan kehittämis- ja projektitöitä. Samaan aikaan aloitin opiskelun Lapin yliopistossa. Suoritin verkko-opiskeluna Almat – Matkailun liiketoimintapainotteinen alueellinen kandidaattitutkinnon ja sen jälkeen Malima - matkailualan liiketoimintaosaamisen maisteriohjelmassa maisteritutkinnon. Koko tutkinnon suoritin töiden ohessa Sallasta käsin etäopiskeluna. Sain opiskelusta suoraan käytännön hyötyä työhöni, esimerkiksi matkailun markkinointisuunnitteluun Sallassa. Valmistuin maisteriksi vuonna 2015.

Sallan matkailun parissa vietettyjen 17 vuoden jälkeen olen vaihdoin vuoden 2017 alussa työpaikkaa ja siirryin Metsähallituksen Pohjanmaan Luontopalveluille matkailun erikoissuunnittelijaksi. Haluan parhaani mukaan edistää yhteistyötä MTI:n kanssa myös nykyisessä roolissani!

Opiskelijoille haluan sanoa, että kannattaa hakeutua matkailualan töihin ja harjoitteluihin jo opiskeluaikana. Käytännön työ auttaa ymmärtämään paremmin matkailualaa ja antaa hyvät edellytykset tehdä erilaisia työtehtäviä matkailualalla.

Paula aspholm_alumni_web.jpg

Paula Aspholm
Lapin korkeakoulukonserni logo Korkeammalle
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK